Digital Agency

“De wereld is mooier dan we gewend zijn om te denken”

Het spel van Luke Debarg veroverde ons in de zomer. In communicatie was hij net zo getalenteerd en onverwacht als op het podium. Onthullingen van de pianist die zijn eigen weg gaat.

Psychologieën: Allereerst, zoals je daden? Vind je je leven leuk?

Luke Debarg: het gaat goed met mij. Ik stel mezelf nooit deze vraag, ik vraag mezelf niet af of ik mijn leven leuk vind. Ik ben blij als ik doe wat ik als nodig voel: ik lees, luister, speel, componeer muziek.

Hoe zou u de mate van tevredenheid met het leven op een schaal van één tot tien, hoe zou u de mate van tevredenheid waarderen?

Lot. D.: Ik weet niet hoe het is om overal tevreden te zijn. Misschien had ik bij hen kunnen zijn als ik klaar was met wat ik moet doen. Maar ik heb nog nooit iets afgemaakt. Wat de schaal betreft, het is 0 of 10, zonder tussenliggende fasen. Of ik ben waar het zou moeten zijn, en alles is in orde. Of ik miste

https://www.greaterbethany.org/contact-us/

en was er niet, en dan moet je het stuurwiel draaien om op de juiste weg te gaan. Hierin luister ik niet naar iemands advies. Ik vraag mijn intuïtie.

Jij bent jaloers? Ben je jaloers op iemand of iets??

Lot. D.: Absoluut nee, niets en niemand. Ik kan bewonderen, spijt, maar jaloers en afgunst – nooit.

Je zei in een interview dat spelen voor jou iets natuurlijks, bijna fysiologisch is, muziek wordt een voortzetting van je lichaam. Wat gebeurt er als je speelt? Wat voel je op dat moment?

Lot. D.: Ik streef ernaar om meteen in het geluid te duiken. Als het lukt, onderscheid ik mijn lichaam en al het andere niet. Soms heb ik de indruk dat ik overal in de hal ben, of zelfs dat ik iedereen werd die naar mij luistert. Het gaat niet om mij om te genieten of te lijden, maar alleen om muziek te volgen, ervan te genieten en ermee te lijden.

Verminder muziek voor mij, tot mijn eigen gevoelens is alleen mogelijk als ik me niet volledig kon overgeven aan het spel. En dit is wat ik nooit voor mezelf zal vergeven.

Muziekgevoel

Het charmante goudklompje van Luke Debarg was de opening van de XV -wedstrijd voor hen. P. En. Tchaikovsky, die deze zomer plaatsvond in Moskou. En zijn vierde plaats zegt alleen dat een genie en rangorde onverenigbare dingen zijn. Heldere en ongebruikelijke interpretaties van beroemde werken trof zowel muzikanten als critici. Het publiek, de 24-jarige pianist gaf de schok waarop ze altijd wacht. Geboren in een provinciale stad in het noorden van Frankrijk, zonder de steun van ouders verre van muziek, begon Luke Debarg het spel professioneel te leren, op 21 -jarige leeftijd, grotendeels dankzij zijn Parijse leraar Rene Sheleshevskaya.

Je zei ooit dat je erin slaagde om muziek te beschermen tegen je woede en protest.

Lot. D.: Jazeker. Om te beschermen tegen het protest dat mij universeel onrecht veroorzaakt, domheid in al zijn manifestaties tot de criminele, onverschilligheid voor de meest essentiële, luiheid, gebrek aan wil en, indien gegeneraliseerd, gebrek aan liefde. Maar mijn protest heeft niets met muziek te maken. Muziek is liefde, dit is het bewijs dat de wereld eigenlijk mooier is dan we gewend zijn en wat ze ons soms laten denken. Meer mooier en dieper. Riot, een protest voor mij, betekent persoonlijk sterk lijden, want omdat hij zich in me kon vestigen, dan heb ik een tijdje verloren muziek, verloren hoop.

Is het mogelijk om te zeggen dat je de neiging hebt om van extreem naar extreem te rennen? Je verliet muziek op 15 -jarige leeftijd, op 17 -jarige leeftijd ging je de filologische faculteit binnen en op 21 -jarige leeftijd keerde je terug naar de klassen van de piano ..

Lot. D.: Ja, het lijkt mij dat ik de uitersten leef. Ik vraag me af: hoe kun je anders leven, behalve op de extreme punten? Wat is er, in het midden tussen de zon en de maan? Ik ben erg bang dat er leegte is. Ik zou mijn leven niet voor iets uitwisselen, omdat uitersten, extremums voor mij een levenspunt zijn waar ik energie vind, dan een stof waarin ik moet genieten, spelen, creëren. Misschien creëert dit moeilijkheden voor degenen die mij omringen, maar ik zal het zelf nooit doen.

Hoe gebeurde het dat je op 21 -jarige leeftijd besloot om pianist te worden?

Lot. D.: Het was natuurlijk een provocatie. Ik geloofde hier niet in voor mezelf of voor iemand anders. Ik bewonderde de Gorovitsa, Sofronitsky, zoals de halfgoden uit de wereld van het verleden, maar ik dacht niet dat er in onze muzikale wereld een kans was om in hun voetsporen te treden. Ik zei dat mijn beslissing in de eerste plaats een provocatie was, omdat ik in principe een hekel had. Maar ik ontmoette Rena Shereshevskaya, wiens aanpak, tegelijkertijd professioneel en gepassioneerd, me veroverde. Zozeer zelfs dat ik besloot om mijn eigen limiet in het spel op de piano te bereiken, in muziek.

Vaak dwingen ouders kinderen om muziek te maken. Dit is niet jouw zaak?

Lot. D.: Oh nee! Met betrekking tot muziek gaven ze me altijd volledige vrijheid.

Je zegt dat de gelukkigste tijd in je leven tussen de 11 en 15 jaar was. Wat is er op dat moment gebeurd?

Lot. D.: Ik kon toen de geest van de kindertijd handhaven. Ik werd niet gekweld door het feit dat ik niet in de mode ben gekleed, ik hou niet van anderen dat ik geen vriendin heb. Ik werd geabsorbeerd in Prokofiev, Rachmaninov, ik probeerde ze te spelen, te begrijpen, al het andere deed er niet toe. Later, toen ik mijn hoofd in menselijke relaties gooide, vond ik daar niet dezelfde eenvoud. Nu probeer ik beide te paren, maar mijn prioriteiten zullen altijd aan de kant van de muziek staan, wat ik volledig vertrouw.

Je zou graag iets in je leven willen veranderen, of het nu in het verleden of in het heden is?

Lot. D.: Ik wil niets veranderen. Behalve om de werkomstandigheden te verbeteren, een rustige invalshoek te hebben met een piano, en dat is alles. Dit is al veel. Ik denk liever onderweg, lees in het algemeen alles wat gerelateerd is aan het innerlijke leven, aan het echte “actieve leven”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.